Elftal van de Week: Ajax en Emmen hofleverancier, PSV levert Oranje-sollicitant

Elftal van de Week: Ajax en Emmen hofleverancier, PSV levert Oranje-sollicitant

26-04-2021 10:00 Laatste update: 10:02
28

Ajax en FC Emmen zijn de hofleveranciers in VP's Elftal van de Week. Beide clubs leveren twee spelers. Ook Feyenoord, Sparta, Willem II, Vitesse, Fortuna Sittard, PSV en PEC Zwolle zijn van zijn de partij.

Justin Bijlow (Feyenoord)
De grote uitblinker bij het worstelende Feyenoord. Bijlow hielp zijn ploeg aan een punt tegen Vitesse, met dank aan zijn specialisme: één-op-één-reddingen.

Wedden

Meer odds

Dirk Abels (Sparta)
Eindelijk kon er weer worden gejuicht op Het Kasteel. Met 2000 supporters op de tribune was Sparta te sterk voor VVV-Venlo en Abels had verdedigend zijn zaken uitstekend op orde.

Sven van Beek (Willem II)
De donkere dagen lijken definitief achter hem te liggen. Van Beek is hartstikke fit en was een essentiële factor in de cruciale overwinning van Willem II op RKC Waalwijk.

Danilho Doekhi (Vitesse)
Krijgt de laatste tijd veel complimenten en dat is niet meer dan terecht. Het neefje van Winston Bogarde, geboren in Rotterdam, speelde tegen Feyenoord een puike wedstrijd.

Edson Álvarez (Ajax)
Naast de twee goals hét moment van de wedstrijd: met een geweldige tackle voorkwam Álvarez kort voor rust een vrijwel zekere goal van Bruno Martins Indi. Dát is grinta.

Sergio Peña (FC Emmen)
Vorig jaar de absolute uitblinker, dit jaar ging het een stuk moeizamer. Met de nadruk op ging: Emmen is al acht wedstrijden op rij ongeslagen en Peña is ook herrezen.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Eén van de revelaties van dit seizoen. Bij PEC Zwolle lukte het de laatste jaren nite, maar Flemming is in dienst van Fortuna Sittard volledig opgebloeid en tekende tegen ADO Den Haag voor alweer zijn negende goal van het seizoen.

Davy Klaassen (Ajax)
Wat valt er nog over Klaassen te zeggen? De aanvallende middenvelder brak wéér de ban en scoorde vervolgens nog een keer, waardoor Ajax de landstitel niet meer kan ontgaan.

Cody Gakpo (PSV)
Het is inmiddels bijna ondenkbaar dat Gakpo geen serieuze kans gaat krijgen van Oranje-bondscoach Frank de Boer. De aanvaller van PSV heeft alles en liet dat zien tegen FC Groningen.

Pelle Clement (PEC Zwolle)
Clement bekroonde zijn eerste basisplaats sinds 7 maart met een goal en assist. Daardoor won PEC Zwolle enigszins verrassend met 0-2 van sc Heerenveen.

Michael de Leeuw (FC Emmen)
Dé verpersoonlijking van de briljante wederopstanding van Emmen. Met een hattrick leidde De Leeuw, die in de zomer overstapt naar FC Groningen, zijn ploeg naar een 3-1 zege op Heracles Almelo.