Padt bewondert Robben: 'Goed dat geen beelden van zijn, stond anders voor schut'

Padt bewondert Robben: 'Goed dat geen beelden van zijn, stond anders voor schut'

26-04-2021 08:45
53

Sergio Padt en Wessel Dammers genieten van de kwaliteiten en gedrevenheid van Arjen Robben. Padt ziet dat de 37-jarige aanvaller 'het nog steeds heeft', Dammers heeft 'ontzettend veel respect' voor de 96-voudig Oranje-international.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Padt als eerste over Robben. "Op de afsluitende training vrijdag kwam hij, typisch Arjen, naar binnen toe en ramde hij een bal in de kruising", vertelt de doelman. "Het is goed dat er geen beelden van zijn, anders stond ik voor schut. Er valt niet te twijfelen over hem. Hij heeft het nog steeds, ook zijn bewegingen en op de training zit je graag bij hem in het team."

Waar Padt vooral spreekt over de voetballende kwaliteiten van Robben, is Dammers onder de indruk van de mentale kracht van de routinier. "Die gedrevenheid bij hem is zo genieten om te zien", vertelt de verdediger. "Iedereen vindt zijn tegenslagen vervelend voor hem. Het siert hem enorm als persoon en speler dat hij altijd maar doorgaat, ook voor het team en de club, want hij hóéft het natuurlijk niet meer te doen. Ontzettend veel respect voor hem en dat hij nog een rol gaat spelen voor ons, hoop ik en gun ik vooral hem van harte."

Afgelopen zomer besloot Robben - nadat hij aanvankelijk was gestopt met voetballen - te tekenen bij zijn jeugdliefde Groningen. Sinds zijn spectaculaire comeback wordt Robben alleen geplaagd door blessures. Dit seizoen speelde hij tot dusver drie duels voor De Trots van het Noorden.