Spaanse media 'bang' voor UEFA en Makkelie in aanloop naar Real-Chelsea

Spaanse media 'bang' voor UEFA en Makkelie in aanloop naar Real-Chelsea

26-04-2021 17:15 Laatste update: 19:19
110

In Spanje is men er bang voor dat Danny Makkelie aanstaande dinsdag, onder druk van de UEFA, tegen Real Madrid gaat fluiten in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. Real en FC Barcelona zijn nog steeds voor een Super League, ook na alle dreigementen van de UEFA.

Bij El Chiringuito wordt het mogelijke 'doemscenario' voor Real besproken. Barcelona en Real blijven openlijk achter de plannen voor een Super League staan, terwijl alle Engelse clubs zich bijvoorbeeld al teruggetrokken hebben. Real moet oppassen voor 'sancties' van de UEFA, te beginnen in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. Mogelijk zou Makkelie instructies ingefluisterd krijgen van de UEFA om tegen Real te fluiten, wordt er geopperd bij El Chiringuito.

Het zegt genoeg dat er over dit scenario wordt nagedacht in Spanje. Trainer Zinedine Zidane maakt zich echter niet druk en vertrouwt op de integriteit van Makkelie. "De scheidsrechter doet zijn werk op het veld. Wij moeten ons concentreren op het voetballen", aldus de Real-trainer op de persconferentie voor de halve finale. "Het heeft geen zin om er aandacht aan te besteden. We hebben geen controle over de scheidsrechter, die doet zijn eigen werk."