Breaking news

Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

Lange schorsing en geldboete dreigen voor Zlatan: UEFA start officieel onderzoek

Lange schorsing en geldboete dreigen voor Zlatan: UEFA start officieel onderzoek

Gepubliceerd: maandag 26 april 2021 om 18:44ma 26-04-2021 om 18:44

Laatste update: maandag 26 april 2021 om 18:45ma 26-04-2021 om 18:45

De UEFA is een officieel onderzoek gestart naar Zlatan Ibrahimovic. De AC Milan-spits zou 'financiële belangen hebben binnen een gokbedrijf' en dat mag volgens de regels van de UEFA niet.

Het gerucht ging al een tijdje rond, maar de UEFA is nu daadwerkelijk een onderzoek gestart naar de Zweedse spits. Ibrahimovic heeft belangen in het bedrijf Bethard, maar dat gaat tegen de regels van de UEFA en de FIFA in. Via die site kan er gegokt worden op wedstrijden van AC Milan en het nationale elftal van Zweden, hetgeen voor belangenverstrengeling zou kunnen zorgen.

Volgens de FIFA-regels zou Ibrahimovic een boete kunnen krijgen van ongeveer honderdduizend euro. Daarnaast zou hij voor drie jaar uitgesloten kunnen worden van voetbalgerelateerde activiteiten, maar hier doet de UEFA vooralsnog geen uitspraken over. Dit kan dus gevolgen hebben voor de EK-deelname van Ibrahimovic met Zweden van aankomende zomer.

'Meer informatie over deze kwestie komt beschikbaar naarmate het onderzoek vordert', valt er te lezen op de website van de UEFA.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws