Niet alleen Juventus, maar ook AC Milan moet vrezen in Italië

26-04-2021 22:56 Laatste update: 22:51
73

Juventus is de derde plaats kwijtgeraakt aan SSC Napoli, dat maandag won van Torino: 0-2. De Oude Dame staat vierde en kan later op maandag zelfs vijfde staan.

Torino - Napoli 0-2
De strijd om plaats twee is ongekend spannend in Italië. Atalanta Bergamo staat met 68 punten tweede, gevolgd door Napoli, Juventus en AC Milan (allen 66 punten). Napoli won maandag de belangrijke uitwedstrijd bij Torino. Tiémoué Bakayoko maakte na elf minuten de 0-1. Victor Osimhen scoorde twee minuten later.

Door de overwinning klimt Napoli over Juventus heen, het staat nu derde. AC Milan speelt maandag tegen SS Lazio. Winnen de Milanezen, dan is Juventus vijfde. Directeur Fabio Paratici van Juventus zei vorige week dat Andrea Pirlo ook volgend jaar trainer is in Turijn als Champions League-voetbal bereikt wordt. De eerste vier clubs plaatsen zich voor het miljardenbal.

SS Lazio - AC Milan 3-0
Niet alleen Juventus dreigt Champions League-voetbal mis te lopen, ook AC Milan moet in de laatste paar wedstrijden alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor het grootste Europese clubtoernooi. SS Lazio maakte maandag gehakt van Milan: 3-0.

Lazio won door goals van Joaquín Correa en Ciro Ommobile. Correa scoorde al na twee minuten en dacht nog voor de rust 2-0 te maken, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na rust trof hij alsnog doel. Milan had de hoop op een ommekeer, maar toen Immobile er 3-0 van maakte was de wedstrijd gespeeld. Milan zakt in één klap naar de vijfde plaats in Italië.