Leicester City ontsnapt en ziet Champions League steeds dichterbij komen

Leicester City ontsnapt en ziet Champions League steeds dichterbij komen

Gepubliceerd: maandag 26 april 2021 om 23:02ma 26-04-2021 om 23:02

Leicester City heeft maandag een nieuwe stap gezet richting de Champions League. De ploeg van Brendan Rodgers boekte een late 2-1 overwinning op Crystal Palace en heeft nu een voorsprong van vier punten op nummer vier Chelsea.

Vorig seizoen greep Leicester in de laatste weken naast Champions League-voetbal en deze maand wisten The Foxes ook maar één wedstrijd te winnen. Toen Crystal Palace, met Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald in de basis, al snel op een 0-1 voorsprong kwamen, zag men de bui al hangen.

Maar na de onderbreking richtte Leicester zich op. Kelechi Iheanacho bediende Timothy Castagne en hij schoot de bal hard in de verre bovenhoek: 1-1. Riedewald liet daarna een grote kans op 1-2 liggen, waardoor Leicester ontsnapte. In de slotfase wist Leicester de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een gouden uithaal van Iheanacho bezorgde de nummer drie van Engeland de 2-1 en dus de drie punten.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is de Champions League binnen handbereik voor Leicester. De eerste vier plaatsen in Engeland geven recht op een ticket tot het miljardenbal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws