Van Bronckhorst onder indruk van 'megatalent': 'Doet in alles denken aan Iniesta'

Van Bronckhorst onder indruk van 'megatalent': 'Doet in alles denken aan Iniesta'

27-04-2021 13:20
27

Ruud Gullit is onder de indruk van Manchester City-middenvelder Phil Foden. De voormalig Oranje-international vindt Foden een 'heel on-Engelse speler'. Giovanni van Bronckhorst steekt ook de loftrompet over Foden.

Gullit ziet Foden als Premier League-analyticus voor de BBC regelmatig spelen. "Foden is een heel on-Engelse speler", vertelt Gullit in gesprek met De Telegraaf over het twintigjarige talent. "Dat soort types kregen in het verleden, vooral bij Engelse coaches, nooit de ruimte. Engelsen wilden kerels in hun Premier League-team, groot en sterk."

"Ze werden zelden gewaardeerd", gaat Gullit verder over spelers als Foden. "Veel was gestoeld op het fysieke, dat is gelukkig allemaal veranderd, mede dankzij Europese trainers als Pep (Guardiola, red.) die het wel in zulke spelers zien zitten. Mason Mount is bij Chelsea ook zo’n jongen."

Giovanni van Bronckhorst zag in zijn tijd bij de Manchester City Group Foden van dichtbij aan het werk. "Eigenlijk is Foden meer een Spaanse speler", ziet Van Bronckhorst. "Hij is ongekend technisch, speelt tussen de linies, kan geweldig wegdraaien en als type speler past hij helemaal bij Pep. Toen ik in Manchester was, was Foden nog niet bepalend. Nu wel en doet hij je in alles denken aan Iniesta bij Barcelona. Een beetje vanaf links, dan komt hij van de zijkant naar binnen. Hij loert constant waar hij vrij kan komen. Hij is een heel complete speler en aan alles zag ik bij City al dat hij een megatalent was."