'Pelupessy kan terug naar Eredivisie, middenvelder houdt zijn opties nog open'

'Pelupessy kan terug naar Eredivisie, middenvelder houdt zijn opties nog open'

27-04-2021 14:32 Laatste update: 14:44
22

Joey Pelupessy is in beeld bij FC Groningen. Het contract van de 27-jarige controleur loopt af bij Sheffield Wednesday, waardoor hij gratis naar een andere club kan verkassen. Groningen is echter niet de enige club die interesse heeft in Pelupessy.

Dat meldt Voetbal International. Groningen kan Pelupessy dus gratis terughalen naar Nederland. De Trots van het Noorden krijgt echter concurrentie in de strijd om Pelupessy: ook clubs uit het Championship en Turkije hebben zich gemeld bij zijn management, terwijl Sheffield graag verder wil met Pelupessy. Zelf houdt de jeugdinternational zijn opties open.

Voordat hij naar Engeland vertrok, stond Pelupessy onder contract bij FC Twente en Heracles Almelo. Dit seizoen kwam Pelupessy in alle competities 41 duels in actie voor Sheffield. Hij stond 26 keer in de basis. Bij Sheffield speelt het nodige op de achtergrond. Zo kreeg de club dit seizoen zes punten aftrek vanwege boekhoudkundige overtredingen. The Owls moeten mede daardoor vrezen voor degradatie naar het derde niveau in Engeland.