Oud-prof van Vitesse, Feyenoord en Utrecht geeft nu wiskunde: 'Ik keer niet terug'

Oud-prof van Vitesse, Feyenoord en Utrecht geeft nu wiskunde: 'Ik keer niet terug'

Gepubliceerd: dinsdag 27 april 2021 om 22:33di 27-04-2021 om 22:33

Arco Jochemsen speelde tussen 1994 en 2006 ruim 250 wedstrijden als prof, maar heeft het vervolgens over een hele andere boeg gegooid. De oud-middenvelder van onder meer Vitesse, Feyenoord en FC Utrecht is al een aantal jaar actief als leraar wiskunde.

Jochemsen werd na zijn carrière jeugdtrainer bij Vitesse en kwam in contact met een middelbare school waar enkele jeugdspelers hun lessen volgden. De vijftigjarige Barnevelder had al een studie Levensmiddelentechnologie - "Waar ook aardig wat wiskunde in zit" - afgerond voordat hij prof werd, legt hij uit aan De Telegraaf. "Ik ben toen gevraagd om bijles te geven aan een aantal jongens en dat beviel me erg goed en zo ben ik het onderwijs ingerold."

Inmiddels heeft Jochemsen afscheid genomen van het voetbalwereldje. "In 99 procent van de tijd hebben we het in de klas over wiskunde", vertelt hij. Soms ontdekt één van zijn leerlingen oude beelden op YouTube, maar Jochemsen heeft zich inmiddels volledig op zijn nieuwe baan gestort. "Ik heb geen ambities om terug te keren in het voetbal. De sport vind ik nog altijd leuk, maar de onzekerheid in het voetbal trekt me totaal niet", klinkt het. "Op wat ik nu doe, ligt veel minder het vergrootglas en dat vind ik prettiger."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws