'Mensen die roepen dat Berghuis niet mee kan naar EK zijn meest hypocriete'

'Mensen die roepen dat Berghuis niet mee kan naar EK zijn meest hypocriete'

28-04-2021 06:55
156

Henk Fraser vindt het onzin om 'recidivist' Steven Berghuis niet op te roepen voor het Nederlands elftal. De Feyenoord-aanvoerder houdt de gemoederen opnieuw bezig na zijn charge op Vitesse-back Maximilian Wittek.

Ook Fraser deelde tijdens zijn carrière weleens een tikkie uit. "Ik had ábsoluut hetzelfde als Berghuis", zegt de Sparta-trainer tegen De Telegraaf. "Het is puur geldingsdrang. Hij is by far de belangrijkste speler bij de club, voelt die verantwoordelijkheid binnen het verwachtingspatroon dat er altijd is en komt dan in situaties terecht waarin het net niet lukt."

"Vooropgesteld: ik praat het zéker niet goed. Hij mag nooit zo reageren", vervolgt de voormalig verdediger van Feyenoord. "Maar de mensen die vinden of roepen dat hij hierdoor niet mee kan met Oranje naar het EK zijn de meest hypocriete die er zijn. Wát een onzin."

Bovendien loopt er in het Nederlands elftal veel meer kwaliteit, waardoor Fraser het minder snel fout ziet gaan. "Heel objectief gezien is Feyenoord momenteel echt wel wat minder dan Ajax, PSV en zelfs AZ. Deze man heeft in mijn ogen Nederlands elftal-niveau, dat heeft hij bij Feyenoord heel vaak laten zien."