'Ik sla Bergwijn echt hoog aan, hij heeft nog steeds grote toekomst bij Spurs'

'Ik sla Bergwijn echt hoog aan, hij heeft nog steeds grote toekomst bij Spurs'

28-04-2021 07:56
44

Steven Bergwijn kan met een schone lei beginnen bij Tottenham Hotspur na het ontslag van José Mourinho. Dat stelt Paul Robinson, die verwacht dat de Nederlandse vleugelaanvaller komende zomer 'gewoon' in Londen blijft.

"Hij heeft een grote toekomst bij Spurs", zegt de voormalig doelman van de Premier League-club tegen Football Insider. "Ik sla hem echt hoog aan. Hij heeft het dit seizoen niet zo goed gedaan als hij zou kunnen, maar hij is nog steeds een veelbelovende jonge speler. Ik denk dat we nog veel meer van hem mogen verwachten. Hij begint nu met een schone lei."

Bergwijn was onder Mourinho uit beeld geraakt bij Tottenham. The Athletic schreef vorige week – net voor het ontslag van Mourinho - dat verschillende clubs naar de voormalig PSV'er hebben geïnformeerd, maar voorzitter Daniel Levy wil hem verkopen noch verhuren. Nu de Portugees is vertrokken en Ryan Mason de honneurs waarneemt, ziet Robinson het voor Bergwijn zonnig in.

"Dit is een erg sterke selectie en Steven past daar perfect in", stelt de 41-voudig Engels international. "De manager die in de zomer wordt aangesteld moet achterin de nodige problemen oplossen, maar voorin zit het met de balans wel goed."

De 23-jarige Bergwijn kwam in januari 2020 voor zo'n dertig miljoen euro over van PSV. Hij kwam dit seizoen achttien keer in actie in de Premier League, waarvan elf keer als basisspeler. Daarin was hij goed voor twee assists.