Appje Overmars bracht Pasveer-bal aan het rollen: 'Vitesse netjes geïnformeerd'

Appje Overmars bracht Pasveer-bal aan het rollen: 'Vitesse netjes geïnformeerd'

29-04-2021 11:00 Laatste update: 11:03
36

Remko Pasveer was in onderhandeling met Vitesse over een nieuw contract, maar een appje van Marc Overmars veranderde alles. De doelman besloot in gesprek te gaan met Ajax en tekende uiteindelijk een tweejarige verbintenis in Amsterdam. VoetbalPrimeur spreekt met zaakwaarnemer Karel Jansen van Wasserman over de verrassende Pasveer-transfer.

Menig Vitesse-supporter hield rekening met een contractverlenging van Pasveer, maar Ajax kroop in het gat dat Vitesse maar niet wist te dichten. De doelman koos tot teleurstelling van de Arnhemmers voor Ajax. De interesse uit Amsterdam kwam echter niet uit de lucht vallen. "Ajax heeft altijd wel contact gehouden met ons. Er zijn in het verleden meerdere flirts geweest met Remko, maar om uiteenlopende redenen ging dat dan net niet door", zegt Jansen.

Het leek erop dat een akkoord tussen Vitesse en Pasveer in de maak was, tot Ajax insprong. "We waren nog in onderhandeling met Vitesse voor verlenging, want de club wilde graag verder met Remko. Er was nog geen akkoord en Ajax informeerde vervolgens opnieuw naar de situatie. De weg lag nog open omdat we nog niet hadden getekend en er ook nog geen akkoord was", zegt Jansen.

Een appje van Overmars naar Pasveer bracht de bal aan het rollen: hoe de situatie was en of hij interesse had om voor twee jaar bij Ajax te tekenen. Dat gebeurde eind maart. Vitesse werd vervolgens op de hoogte gebracht en de gesprekken met Ajax werden opgestart. "Wij hebben Vitesse netjes geïnformeerd. Remko is een volwassen prof en wilde de club zelf ook op de hoogte brengen. Vitesse toonde daar verder ook begrip voor", resumeert Jansen.

'Waren er snel uit met Ajax'
"Remko had een aflopend contract en mag een half jaar van tevoren met andere clubs praten. Vitesse stelde het op prijs. We hebben het niet te lang laten duren, want Vitesse moest ook verder als Remko inderdaad voor Ajax zou kiezen. Met Ajax waren we er redelijk snel uit."

Het verbaast Jansen niet dat de 37-jarige Pasveer niet voor één, maar twee jaar tekent bij Ajax. "Ik begrijp wel wat Ajax hiermee wil. Je haalt met Remko een enorme brok aan ervaring binnen en ze hebben ook nog Maarten Stekelenburg. De situatie rond Andre Onana is bekend. Maar dit was voor Remko een hele mooie kans."

Vitesse was teleurgesteld, maar toonde richting Pasveer en Jansen wel begrip. Laatstgenoemde geeft de Arnhemse club een compliment. "Er was begrip, zeker vanuit de club. Het was vanuit Vitesse heel professioneel, warm en heel respectvol, maar zo is Remko ook altijd naar Vitesse geweest. En Johannes Spors (technisch directeur, red.) moet ik ook de complimenten geven. Die doet het heel goed. Vitesse heeft Remko met respect behandeld, alleen maar lof daarvoor."

Pasveer, die ook een buitenlands avontuur in z'n achterhoofd heeft gehouden, is nog niet bezig met een leven na het voetbal. Een tweejarig contract insinueert mogelijk dat er plannen zijn voor na z'n spelerscarrière, maar dat is nog niet aan de orde. "Hij begint een mooie periode bij Ajax, dus daar concentreert hij zich op. Ik denk dat hij er te zijner tijd pas over na gaat denken, maar dat zien we dan wel. Eerst ligt de focus op Ajax", zegt Jansen.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)