Sceptische Mols introduceert Veerman: 'Ik denk aan Gio, maar Joey is anders'

Sceptische Mols introduceert Veerman: 'Ik denk aan Gio, maar Joey is anders'

Gepubliceerd: donderdag 29 april 2021 om 15:06do 29-04-2021 om 15:06

Laatste update: donderdag 29 april 2021 om 15:17do 29-04-2021 om 15:17

De berichten over Joey Veerman zijn ook tot in Schotland doorgedrongen: kampioen Rangers FC heeft belangstelling voor de Volendamse sc Heerenveen-middenvelder, net als PSV, Atalanta Bergamo en Stade Reims. Michael Mols vraagt zich echter af of Veerman in de Schotse Premier League zou passen.

De vijftigjarige oud-spits is ervaringsdeskundige: hij speelde tussen 1999 en 2004 zelf voor het toenmalige Glasgow Rangers, dat een doorstart heeft gemaakt na een faillissement en dit seizoen weer eens kampioen van Schotland is geworden. "Veerman heeft een prima techniek, een goede pass en is sterk aan de bal, maar ik weet niet of het Schotse voetbal bij hem past", introduceert Mols het Rangers-target in gesprek met Record Sport Online. "Het is toch wat agressiever, net zo fysiek als de Engelse Premier League, dus ik heb mijn twijfels."

Mols spiegelt Veerman aan twee generatiegenoten. "Ik vind hem vergelijkbaar met Wim Jonk, uit mijn tijd", vertelt hij. "En ik denk aan Giovanni van Bronckhorst (oud-ploeggenoot bij Rangers, red.): die had ook snelheid en agressie in verdedigend opzicht. Dat was een complete middenvelder, maar Joey is een ander type."

Mols heeft ook meegekregen dat Heerenveen twaalf miljoen euro voor Veerman zou vragen. "PSV lijkt het een beetje te veel van het goede te vinden", aldus de ex-spits van onder meer FC Twente, FC Utrecht en Feyenoord, die zelf ook sceptisch is. "Hij kan echt heel goed voetballen, maar het is lastig om je in Schotland staande te houden. Mensen denken dat het hier makkelijk voetballen is, maar dat is niet zo. Je krijgt geen enkele tijd aan de bal en je moet fysiek je mannetje staan. Joey is juist op zijn best in een team dat de wedstrijd controleert en constant de bal heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Twaalf miljoen voor Joey Veerman is...

Precies goed
23%
Te veel
67%
Te weinig
9%
(646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws