Opstellingen: Nederlandse basisspeler én bankzitter bij United tegen Roma

Opstellingen: Nederlandse basisspeler én bankzitter bij United tegen Roma

29-04-2021 20:27
47

De halve finale in de Europa League tussen Manchester United en AS Roma kent één Nederlandse basisspeler en één Nederlandse bankzitter. Rick Karsdorp start aan Italiaanse zijde en ziet dat Donny van de Beek op de bank zit bij zijn tegenstander.

Ole Gunnar Solskjaer, manager van Manchester United, kiest voor een formatie met vier middenvelders. Paul Pogba, Fred, Bruno Fernandes en Scott McTominay krijgen allen de kans en dat betekent dat Van de Beek toch weer op de bank plaats moet nemen. Net als Nemanja Matic is er voor de Nederlander geen plaats bij de eerste elf.

Wedden

Meer odds

Karsdorp heeft, net als in de return tegen Ajax van twee weken geleden (1-1), wel een basisplaats. De Nederlandse rechtsback moet voor de aanvallende impulsen aan de zijkant zorgen. Leonardo Spinazzola, die in Amsterdam nog geblesseerd raakte, is terug en bestrijkt de linkerkant. Verder kiest trainer Paulo Fonseca voor veel spelers die ook al tegen de Ajacieden meededen.

De opstellingen

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred, Pogba, Fernandes; Cavani, Rashford.

AS Roma: Lopez; Karsdorp, Smalling, Cristante, Ibanez, Spinazzola; Diawara, Veretout; Mkhitaryan, Pellegrini, Dzeko.

De bekende namen bij de tweede halve finale moeten we zoeken in de opstelling van Arsenal. Zo staat Martin Ödegaard, voormalig spelmaker van Vitesse en sc Heerenveen, aan de aftrap en is ex-NAC'er Pablo Mari één van de twee centrale verdedigers. The Gunners spelen zonder echte centrumspits en zijn afhankelijk van de ingevingen van Nicolas Pépé.

De opstellingen

Villarreal: Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Parejo, Capoué, Trigueros; Chukwueze, Gerard, Alcácer.

Arsenal: Leno; Chambers, Holding, Mari; Xhaka, Partey, Ceballos, Saka, Ödegaard; Smith-Rowe, Pépé.