Schmidt plaatst vraagteken achter naam van Ihattaren: 'Kan ik nu echt niet zeggen'

Schmidt plaatst vraagteken achter naam van Ihattaren: 'Kan ik nu echt niet zeggen'

30-04-2021 14:15 Laatste update: 14:30
Eredivisie 28 Reacties

Achter de naam van Mohamed Ihattaren staat een vraagteken voor het duel met sc Heerenveen. De creatieveling heeft last van lichte knieklachten, waardoor hij de training van donderdag moest laten schieten. De lijst van afwezigen wordt daarmee nog een stukje langer voor trainer Roger Schmidt.

Op de persconferentie vertelt Schmidt over de fysieke gesteldheid van Ihattaren. De negentienjarige jeugdinternational trainde woensdag nog mee, maar stond donderdag niet meer op het trainingsveld. "Mo heeft een geïrriteerde knie", legt Schmidt uit. "We zullen vandaag (vrijdag, red.) zien of hij beschikbaar is voor zondag. Dat kan ik nu echt niet zeggen."

Ook Timo Baumgartl heeft last van knieklachten. In tegenstelling tot Ihattaren, lijkt het bij Baumgartl zeker dat hij niet van de partij is tegen Heerenveen. "Ik denk dat hij er niet bij kan zijn", vertelt Schmidt. "Timo had zondag een momentje tijdens de training, waarvan hij nu nog steeds last heeft. Hij is er misschien één week niet bij. Ik hoop in ieder geval dat hij er voor het einde van het seizoen weer bij kan zijn.

Tegen sc Heerenveen kan Schmidt ook niet beschikken over zes andere spelers. Ryan Thomas, Mauro Júnior, Maxi Romero, Richard Ledezma en Érick Gutiérrez zijn geblesseerd, aanvoerder Denzel Dumfries is geschorst. PSV en Heerenveen trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in het Philips Stadion.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s