VI: Nieuwkoop zwaait Feyenoord uit en verrast met nieuwe club in België

VI: Nieuwkoop zwaait Feyenoord uit en verrast met nieuwe club in België

30-04-2021 18:40 Laatste update: 18:46
Jupiler Pro League 58 Reacties

Bart Nieuwkoop verrast volgens Voetbal International vriend en vijand door na dit seizoen naar Union Sint-Gillis. De Feyenoord-verdediger ondergaat vrijdag een medische keuring bij de kampioen van de Belgische Tweede Klasse en staat op het punt een driejarig contract te tekenen.

Nieuwkoop wachtte lang op een nieuwe aanbieding van Feyenoord, maar die kwam er uiteindelijk niet. Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun ging vervolgens op zoek naar een nieuwe club, zo meldt VI. Er was voldoende interesse, maar Union Sint-Gillis haalt de verdediger binnen.

De club uit Brussel is een van de oudste en meest succesvolle clubs van het Belgische voetbal. Na RSC Anderlecht en Club Brugge heeft het de meeste landstitels behaald. Sinds Sint-Gillis een samenwerkingsverband sloot met Brighton & Hove Albion, is de club bezig aan een comeback. Het maakt volgend seizoen zijn rentree op het hoogste Belgische niveau.

Nieuwkoop wist nooit definitief door te breken in het eerste elftal van Feyenoord, mede door zijn vele blessures. Vorig jaar kwam hij op huurbasis uit voor Willem II, maar dit jaar wist hij geen basisplaats te veroveren in De Kuip. Nieuwkoop had in 2017 een groot aandeel in de Eredivisie-titel van Feyenoord, door tegen Heracles Almelo snel in te gooien. Dirk Kuyt kon vervolgens razendsnel de 1-0 tegen de touwen schieten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s