'Te kleine' Ajax-verdediger: 'In Europa laten zien dat ik ook centraal meekan'

'Te kleine' Ajax-verdediger: 'In Europa laten zien dat ik ook centraal meekan'

30-04-2021 20:24
38

Jurriën Timber mag zich inmiddels basisspeler noemen bij Ajax, maar ook tweelingbroer Quinten hoopt op een doorbraak in Amsterdam. De grote droom van hun moeder, is dan ook geen verrassing.

"Dat is om Quinten en mij samen te zien schitteren op het veld, het liefst in de Arena", zegt Jurriën tegen ESPN. "Ik maak er wel eens grapjes over met de trainer. Maar Quinten zit er tegen aan en moet zo doorgaan, dan komt zijn kans vanzelf. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn debuut gaat maken." Zijn broer heeft een aflopend contract bij Ajax, maar is in gesprek met de club. "Volgens mij gaat het de goede kant op, al kan ik er ook niet meer over vertellen. Het mooiste is om hier samen te spelen. Dat is een droom en wil je het liefst, maar je moet ook kijken naar je toekomstplan."

Wedden

Meer odds

De gebroeders Timber kozen er op dertienjarige leeftijd voor om Feyenoord te verruilen voor Ajax. Toch koesteren ze ook warme gevoelens voor de Rotterdammers. "Voor de mensen die ik daar ken zeker. De mensen zijn altijd goed met ons geweest, maar Ajax was een bewuste keuze in onze carrière. Je ziet dat we veel beter zijn geworden. We zijn op de juiste plek. Het was onze keuze, maar we waren nog jong en er was ook veel invloed vanuit onze broers en onze moeder."

Jurriën hoopt na dit seizoen met Jong Oranje deel te nemen aan het EK, maar het eindtoernooi meemaken met het Nederlands elftal zou een droom zijn. "Het zou sowieso al heel mooi zijn om erbij te zijn. Al zit je op de bank en je speelt niet", zegt Timber, die nog maar eens verklaart dat hij het liefst centraal achterin speelt. "Het is ook lekker dat ik op rechtsback kan spelen, maar in Europa heb ik laten zien dat ik centraal meekan. Ik heb altijd gehoord dat ik te klein zou zijn om centraal te spelen, maar tot nu toe gaat het nog steeds goed."