Cambuur houdt woord tegen De Graafschap, Almere hoopt nog door zege op Jong Ajax

Cambuur houdt woord tegen De Graafschap, Almere hoopt nog door zege op Jong Ajax

30-04-2021 21:54 Laatste update: 22:08
71

SC Cambuur heeft vrijdag geen cadeautje uitgedeeld aan De Graafschap. De kersverse kampioen sleepte in eigen huis een 1-1 gelijkspel uit het vuur in de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen De Superboeren. Almere City FC won van Jong Ajax en mag daardoor nog hopen.

SC Cambuur - De Graafschap 1-1
SC Cambuur-trainer Henk de Jong kondigde vooraf aan dat zijn ploeg de rode loper niet zou uitrollen voor De Graafschap, dat op het tweede rechtstreekse promotieticket naar de Eredivisie jaagt. De Leeuwarders hielden woord, al kwamen de bezoekers na een halfuur nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Michael Breij, die een hoekschop ongelukkig binnenwerkte. Na een fraaie aanval maakte Giovanni Korte op aangeven van Issa Kallon na een uur gelijk: 1-1.

Beide teams kregen daarna nog kansen op meer, maar moesten zich schikken in een remise. Daar zal De Graafschap meer mee zitten, aangezien Almere City de achterstand op de nummer twee wist te verkleinen tot vier punten.

Almere City FC  - Jong Ajax 1-0
Almere City heeft nog slechts een kleine kans op rechtstreekse promotie en maakte vrijdag in ieder geval geen fout tegen Jong Ajax. De Amsterdamse beloften leken voor rust nog op voorsprong te komen, toen Brian Brobbey een strafschop mocht nemen. De poging van de spits vloog echter het kleine stadion uit. Almere kreeg vooral via Thomas Verheydt goede kansen en haalde een kwartier voor tijd opgelucht adem. John Yeboah schoot schitterend raak in de kruising.

Almere mag zodoende blijven hopen, al is het met slechts twee duels te gaan een hele klus om De Graafschap nog te passeren.

Overige uitslagen
Excelsior - FC Dordrecht 3-0
FC Eindhoven - FC Den Bosch 1-0
MVV Maastricht - FC Volendam 2-2
Roda JC - Jong AZ 0-1
TOP Oss - Jong FC Utrecht 0-4
Telstar - Jong PSV 2-2