Van der Sar gevraagd naar interesse: 'Kan dit alleen bij Ajax of United doen'

Van der Sar gevraagd naar interesse: 'Kan dit alleen bij Ajax of United doen'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 11:15zo 02-05-2021 om 11:15

Edwin van der Sar is nog niet gevraagd om de vertrekkende Ed Woodward op te volgen bij Manchester United. De oud-doelman van de Premier League-grootmacht heeft het bovendien goed naar zijn zin als algemeen directeur van Ajax.

Woodward maakte na het Super League-fiasco bekend dat hij aan het einde van dit kalenderjaar opstapt bij Manchester United. In Engelse media dook vervolgens al snel de naam van Van der Sar op. "Als je naam genoemd wordt, is het altijd fijn. Uiteindelijk heeft iedereen ambitie in het leven", reageert de oud-international bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

"Het is ook niet nieuw, mijn naam gaat al een tijdje rond. Je ziet steeds vaker oud-spelers op bepaalde posities terecht komen", vervolgt Van der Sar, die de vraag krijgt of hij al eens benaderd is door United. "Ja. Een aantal jaren geleden." Hij benadrukt dat er nu nog geen contact is geweest met de Engelsen.

Van der Sar stelt dat het hard werken is als directeur van een voetbalclub. "Ik zou ook een Ronald de Boer-leventje kunnen leiden. Die heeft meer vrijheid en een goed leven. Met de druk die er is, moet je wat met een club hebben", legt hij uit. "Dit kan ik eigenlijk alleen bij Ajax doen, of bij United. Ik zal het niet bij andere clubs gaan doen."

"Maar ik ben extreem gelukkig hoe we Ajax neer hebben kunnen zetten de afgelopen jaren. De ambitie was er om aan te haken bij de Europese top. Die woorden hebben we met zijn allen waargemaakt, denk ik", vervolgt de algemeen directeur. "Het is enorm hard werken. We krijgen niet voor niets, we hebben geen rijke suikeroom of een overheid die ons faciliteert. Het staat op de rit, maar je wil dingen vervolmaken. Een Europese prijs is wel iets wat ons triggered."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws