'Ten Hag durft ver te gaan, ik zei ook weleens: moet je niet wat gas terugnemen?'

'Ten Hag durft ver te gaan, ik zei ook weleens: moet je niet wat gas terugnemen?'

02-05-2021 12:38
63

Marc Overmars geniet van de ontwikkeling die Erik ten Hag heeft doorgemaakt als trainer van Ajax. De directeur voetbalzaken vindt Ten Hag 'stronteigenwijs', maar wel in de goede zin van het woord.

"Vanaf zijn aanstelling heb ik vertrouwen in Erik gehad. Tactisch en qua speelwijze maakt Ajax nog steeds een ontwikkeling onder hem door", zegt Overmars tegen De Telegraaf. "Toen hij van FC Utrecht kwam, waren er hier vragen of hij van het reactievoetbal daar de omslag zou kunnen maken naar het actievoetbal bij Ajax. Ik wist dat hij zijn ideeën kon vertalen in aanvallend voetbal. En we hebben veel mooie wedstrijden onder hem gezien van Ajax."

Overmars is onder meer blij dat Ten Hag zoveel oog heeft voor de jeugdopleiding. "Hij heeft de club en de filosofie leren kennen en durft daarin ver te gaan. Hij was ondanks diens jonge leeftijd overtuigd van Devyne Rensch. Ik heb ook weleens gezegd: Moet je niet wat gas terugnemen? Dan zei hij resoluut: Nee, hij is goed genoeg. Hij is er klaar voor en gaat stappen maken. Dat heeft hij goed gezien."

Volgens Overmars is Ten Hag bijzonder eigenwijs, net als eerder Peter Bosz. "Die was ook stronteigenwijs. Het is een eigenschap die bij goede trainers hoort en ze goed maakt. Vergeet trouwens niet dat Ajax zijn eerste club in de top is geweest als hoofdverantwoordelijke. Daar hoort een ontwikkeling bij. Want hier begint iedereen zich al te roeren als je twee keer verliest. Dan is het leuk om te zien dat ook de buitenwereld steeds meer waardering krijgt voor Erik als hoofdtrainer."