Advocaat 'schaamt' zich en zinspeelt op breuk met Feyenoord: 'Dan stap ik op'

Advocaat 'schaamt' zich en zinspeelt op breuk met Feyenoord: 'Dan stap ik op'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 15:02zo 02-05-2021 om 15:02

Laatste update: zondag 2 mei 2021 om 15:14zo 02-05-2021 om 15:14

Het is zeer de vraag of Dick Advocaat het seizoen afmaakt als trainer van Feyenoord. De trainer was na de afgang tegen hekkensluiter ADO Den Haag geëmotioneerd en gaat maandag met zijn spelers in gesprek over zijn eigen toekomst.

Feyenoord verloor zondag met 3-2 van ADO, waardoor de achterstand op nummer vier Vitesse is opgelopen naar vijf punten. Het laat Advocaat niet onberoerd. "Ik ben eindverantwoordelijk", begint hij voor de camera van ESPN. "Ik zie een elftal dat totaal geen geloof, geen beleving, geen voetbal en geen strijd heeft. Dit is gewoon geen elftal."

"Ik denk dat we ons moeten afvragen waar dit door komt, want het is treurig om op deze manier te verliezen van ADO Den Haag. Als je ziet wat voor topsalarissen die jongens verdienen, schaam ik me daarvoor. Dit is de eerste keer dat ik het zo slecht heb gezien."

Advocaat sluit een vervroegde breuk niet uit. Hij maakt in de zomer sowieso plaats voor Arne Slot. "Ik moet doen wat het beste is voor Feyenoord. Als ik het elftal niet meer beter kan krijgen en de spelers het gevoel hebben dat ik niet meer de juiste man ben, dan stap ik op. Of ik die vraag al gesteld heb? Laat de spelers het morgen maar zeggen."

Advocaat heeft wel een idee hoe hij het weer op de rit kan krijgen, al blijft hij schimmig. "Misschien moet ik de jongens niet meer opstellen als ze bezig zijn met contracten, toekomst of geld." Daarmee doelde hij niet op Steven Berghuis, die ontbrak wegens een schorsing. "Nee, hij is by far onze beste speler."

'Ik proef zelf wel of het zin heeft'
Bij de NOS maakte Advocaat duidelijk dat de spelers niet over zijn toekomst beslissen. "Ik proef zelf wel uit het gesprek of het nog zin heeft om door te gaan. De manier waarop we verliezen, dat kan niet. Ik heb wel een idee wat er speelt, maar dat zeg ik hier niet. Ik wil echt wel een verklaring horen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Advocaat stoppen bij Feyenoord?

Ja
69%
Nee
31%
(3905 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws