De Jong scoort op schoenen van broer Luuk en loopt 'oudemannenkwaal' op tegen PSV

De Jong scoort op schoenen van broer Luuk en loopt 'oudemannenkwaal' op tegen PSV

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 19:39zo 02-05-2021 om 19:39

Laatste update: zondag 2 mei 2021 om 20:04zo 02-05-2021 om 20:04

Siem de Jong keerde zondagmiddag terug op bekende grond en scoorde namens sc Heerenveen tegen zijn oud-club PSV. De 32-jarige aanvallende middenvelder deed dat op schoenen die hij van broer Luuk had geleend, onthulde hij na afloop.

De gebroeders De Jong speelden in het seizoen 2016/2017 samen bij PSV. Vlak voordat de oudste van de twee met Heerenveen in Eindhoven mocht aantreden, had hij een paar schoenen van broer Luuk geleend. "Half maatje groter, zat net iets lekkerder", glimlachte hij in gesprek met ESPN. "Ik stuurde voor de wedstrijd een foto van zijn schoenen: nou, in dit stadion moet dat wel goedkomen." De Jong bezorgde zijn ploeg uiteindelijk een 2-2 gelijkspel in Eindhoven. "Of ik die schoenen aan houd? Ja, daar gaan we het seizoen mee afmaken."

De zesvoudig Oranje-international hoopt er dan ook snel weer bij te zijn, hoewel hij in de slotfase geblesseerd uitviel. "Viel wel mee. Het was in het moment van afzetten, meer een soort krampachtig dan dat het er echt in schoot. Mijn hele voet zat vast, dus ik kon niet echt verder", aldus De Jong over zijn blessure, die door analist Kenneth Perez werd omschreven als een 'oudemannenkwaal'. "Ja, zou kunnen... Het wordt wel steeds zwaarder, ja..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws