Zichtbaar teleurgestelde Schmidt baalt: 'Daar moeten we over gaan praten'

Zichtbaar teleurgestelde Schmidt baalt: 'Daar moeten we over gaan praten'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 20:51zo 02-05-2021 om 20:51

PSV-trainer Roger Schmidt was na afloop van het duel met sc Heerenveen (2-2) erg teleurgesteld in zijn ploeg. De Duister denkt dat de PSV'ers niet alles hebben gegeven. Daar wil hij de komende dagen 'goed over gaan praten'.

"Dit was als trainer ook een verrassing", vertelt Schmidt voor de camera van ESPN over het gelijkspel tegen Heerenveen. "We speelden de laatste wedstrijden goed, incasseerden geen tegendoelpunten en trainden ook goed. Er waren geen seinen voor het spel dat we van vandaag lieten zien. We hebben gespeeld zonder intensiteit, energie en mentaliteit."

"We moeten eerlijk naar onszelf toe zijn", gaat een zichtbaar teleurgestelde Schmidt verder. "Iedereen die dacht dat we makkelijke even naar de tweede plek zouden wandelen, weet nu dat we hard moeten blijven werken. We zitten in een moeilijke competitie. Vandaag lieten we zwakheden zien."

Schmidt denkt dat het matige optreden ook te maken heeft met gemakzuchtigheid. "Het leek wel alsof we er te makkelijk over dachten. Het is heel belangrijk voor ons en voor de club om de tweede plek veilig te stellen. Ik dacht dat alle spelers gefocust waren, zowel voor de wedstrijd als heel de afgelopen week. Ik heb nu geen goede reden waarom we vandaag zo speelden. Daar moeten we over gaan praten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws