Ten Hag eert overleden Bruins Slot tijdens titelfeest: Was een moeilijk moment

Ten Hag eert overleden Bruins Slot tijdens titelfeest: "Was een moeilijk moment"

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 22:12zo 02-05-2021 om 22:12

Ajax-trainer Erik ten Hag stond na de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen stil bij het overlijden van Tonny Bruins Slot. De veelgeprezen scout annex analist overleed begin november op 73-jarige leeftijd, maar bleef tot vlak voor zijn dood betrokken bij Ajax.

De Amsterdammers speelden één week voor het overlijden van Bruins Slot tegen Atalanta Bergamo en kregen voor die wedstrijd nog adviezen over de tegenstander. Een half jaar na zijn overleden stond er op het gras van de Johan Cruijff Arena een portret van Bruins Slot, waar Ten Hag een kampioensshirt neerlegde. "Wij hebben hem willen eren op deze manier. Hij is ons tijdens dit seizoen ontvallen, dat was een moeilijk moment", liet hij weten tijdens de persconferentie na afloop. "Tonny was een gigant, als mens. Maar als analist was hij van een buitengewoon hoog niveau."

Vanwege de coronamaatregelen kon Ten Hag niet persoonlijk afscheid nemen van Bruins Slot en kon hij ook niet naar de uitvaart. "Daarom wilden we hem dit eerbetoon aan hem brengen. Marc (Overmars, red.), namens de club, Pieter (Morel, red.), omdat hij als videoanalist het meest in verbinding stond met Tonny, en ik namens de technische staf. Natuurlijk als hoofdtrainer, maar ook namens alle hoofdtrainers, waar hij een grote bijdrage in heeft gehad, denk ik. Van Johan Cruijff tot Ronald Koeman en Peter Bosz en Frank de Boer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws