Jeugdtrainer van Ajax trekt naar Anderlecht: 'Ik heb deze spelers al vaak gezien'

Jeugdtrainer van Ajax trekt naar Anderlecht: 'Ik heb deze spelers al vaak gezien'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 14:41ma 03-05-2021 om 14:41

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 17:28ma 03-05-2021 om 17:28

Robin Veldman wordt trainer van het Onder 21-elftal van Anderlecht. De Belgen plukken Veldman weg bij Ajax, waar hij al vier jaar werkte en dit seizoen verantwoordelijk was voor het Onder 16-team.

De trainer uit Heerenveen werkte elf jaar bij de club uit zijn eigen stad en maakte vier jaar geleden de overstap naar Amsterdam, om daar in de jeugdopleiding van Ajax te gaan werken. Aan dat avontuur komt nu ook een eind, want Anderlecht wilde de trainer graag aanstellen bij het vlaggenschip van de opleiding. Veldman zal op 14 juni aan zijn nieuwe baan beginnen.

Op de website van Paars-Wit legt Veldman uit waarom hij de overstap gaat maken. "Ik heb bij Ajax en Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien, onder meer op de Future Cup, waar ze vaak ver doorstootten en die ze ook al wonnen", legt hij uit. "Hun verzorgd, aanvallend voetbal en de internationale toptalenten zoals Lukaku, Tielemans en nog heel veel anderen die de Academy al voortbrachten ken ik dus al een hele tijd."

Het doel is om zo veel mogelijk spelers klaar te stomen voor het eerste elftal van Vincent Kompany. "Ik wil het maximum uit al dat talent halen dat er in die jongeren zit. Bij een goed gesprek met Vincent zag ik echt meteen dat we met onze visie en ons enthousiasme op dezelfde lijn zitten. Ik heb ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws