Zege op Ajax niet genoeg: Roma breekt met Fonseca, 'opvolger staat al klaar'

Zege op Ajax niet genoeg: Roma breekt met Fonseca, 'opvolger staat al klaar'

04-05-2021 13:24
18

AS Roma neemt na dit seizoen afscheid van trainer Paulo Fonseca. De 48-jarige Portugees krijgt geen nieuw contract, zo maakt de Serie A-club dinsdag bekend.

Fonseca was sinds 2019 actief in het Stadio Olimpico. Dit seizoen wist hij met de Romeinen Ajax uit te schakelen in de kwartfinale van de Europa League. In het eerste duel met Manchester United in de halve eindstrijd wist zijn ploeg echter geen vuist te maken: 6-2. Bovendien vallen de prestaties in de Italiaanse competitie tegen met een huidige zevende plaats.

"Hoewel de resultaten niet altijd naar voren zijn gekomen op het veld, zijn we ons bewust van de positieve elementen die hij heeft nagelaten", zegt directeur Tiago Pinto. "Die zullen ons blijven helpen in onze groei. Hij heeft veel jonge talenten aangemoedigd om beter te worden en onze progressie in de Europa League mogen we niet vergeten." Opvallend genoeg won Roma niet één duel meer na de zege op Ajax. Alleen tegen Atalanta Bergamo werd nog een punt gepakt.

Sarri in de startblokken
Volgens onder meer La Gazzetta dello Sport is Maurizio Sarri de torenhoge favoriet om het stokje over te nemen van Fonseca. Hij voerde naar verluidt al een gesprek met Pinto. De oud-trainer van Napoli, Juventus en Chelsea krijgt in dat geval te maken met Rick Karsdorp. Ook Justin Kluivert staat nog onder contract bij Roma, maar hij is met een optie tot koop verhuurd aan RB Leipzig.