Telegraaf en VI: Heerenveen gaat zich definitief voor half miljoen versterken

Telegraaf en VI: Heerenveen gaat zich definitief voor half miljoen versterken

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 17:10di 04-05-2021 om 17:10

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 17:17di 04-05-2021 om 17:17

Milan van Ewijk vertrekt definitief naar voor een half miljoen euro naar sc Heerenveen, zo melden De Telegraaf en Voetbal International. Eerder op dinsdag kwam al naar buiten dat Heerenveen onderhandelde met ADO Den Haag en Van Ewijk zelf. Alle partijen zijn nu dus tot een akkoord gekomen.

Volgens De Telegraaf moeten alleen nog de 'laatste puntjes op de i' worden gezet, voordat Van Ewijk definitief naar Friesland vertrekt. De rechtsback zal bij Heerenveen zijn handtekening zetten onder een contract dat vier jaar loopt. VI weet dat Heerenveen niet de enige club was die Van Ewijk wilde halen: ook SV Darmstadt 98 bracht een bod uit op de rechtspoot. Daarnaast waren FC Twente en Fortuna Sittard ook op de achtergrond geïnteresseerd.

ADO gaat een transfersom van een half miljoen euro én een fors doorverkooppercentage overhouden aan Van Ewijk. Het Algemeen Dagblad meldde eerder dat ADO eigenlijk 750.000 euro wilde zien voor de twintigjarige Amsterdammer, maar zou nu dus toch akkoord zijn gegaan met een transfersom van vijf ton. ADO heeft het geld namelijk erg hard nodig heeft om overeind te blijven staan en iedereen te kunnen blijven betalen.

Van Ewijk speelt inmiddels een kleine anderhalf jaar bij ADO. Eerder was hij al actief in Friesland, toen hij het shirt van SC Cambuur droeg. Van Ewijk startte dit seizoen alle duels in de basis bij ADO, maar kon niet voorkomen dat de Hagenaren afstevenen op degradatie. De ploeg uit de hofstad staat op de laatste positie, met een achterstand van zes punten op de veilige plekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws