Haps en Te Vrede laten Oranje achter zich en kiezen interlandloopbaan bij Suriname

Haps en Te Vrede laten Oranje achter zich en kiezen interlandloopbaan bij Suriname

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 16:39di 04-05-2021 om 16:39

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 17:16di 04-05-2021 om 17:16

Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede gaan uitkomen voor het nationale elftal van Suriname. Dat maakt de voetbalbond van het land bekend. Haps en Te Vrede zijn niet de enige spelers met Nederlandse roots waar bondscoach Dean Gorré over kan beschikken.

Dinsdagmiddag maakt de Surinaamse bond melding van de interlandkeuze van Haps en Te Vrede. De twee speelden wel in jeugdelftallen van het Nederlands elftal, maar speelden nooit interlands voor het grote Oranje. De twee kunnen over een maand hun debuut maken: dan speelt Suriname in de WK-kwalificatie tegen Bermuda.

De laatste jaren kozen steeds meer spelers met een Nederlands paspoort voor een interlandcarrière bij Suriname. Door het speciaal ingevoerde sportpaspoort kunnen voetballers met een Surinaamse achtergrond een paspoort aanvragen, zonder dat ze hun Nederlandse daarvoor moeten inleveren. Onder meer Diego Biseswar, Warner Hahn, Nigel Hasselbaink, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon, Ryan Donk en Tjaronn Chery gingen Haps en Te Vrede al voor.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Surinamese Football Federation (@officialsvb)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws