'Gouden Schoen-winnaar Vanaken heeft last van de alomtegenwoordigheid van Lang'

'Gouden Schoen-winnaar Vanaken heeft last van de alomtegenwoordigheid van Lang'

Noa Lang is medeverantwoordelijk voor de mindere prestaties van Hans Vanaken bij Club Brugge. Dat stelt de Vlaamse sportverslaggever Filip Joos. De sterspelers van Club Brugge zouden teveel in elkaars vaarwater zitten.

"Ik heb het gevoel dat Hans Vanaken een beetje last heeft van de alomtegenwoordigheid van Noa Lang", zegt Joos tegen Sporza. "In de zone waar Vanaken graag komt, links in de driehoek op het middenveld, komt ook Lang graag. Lang komt dan uitgezakt om vanaf daar te kunnen slingeren", legt hij uit. "Vanaken ontgoochelde mij in de moeilijke eerste helft tegen Anderlecht. Ik dacht heel de tijd: Hans, doe iets! Ik denk zeker niet dat hij een volgevreten vedette is."

Steven Defour, tegenwoordig uitkomend voor KV Mechelen, neemt het op voor Vanaken, vorig jaar nog winnaar van de Gouden Schoen in België. "Bij elke bespreking van een ploeg tegen Club Brugge wordt er gewezen op Vanaken en Vormer. Lang is een nieuweling en dus een beetje onbekend in België. Op het moment dat er meer aandacht wordt gegeven aan Lang, komt Vanaken misschien wat meer vrij", zegt de 52-voudig international.

"Ik vind Lang wel de beste speler van de competitie dit seizoen. Ik heb ook op hem gestemd als Profvoetballer van het jaar", stelt Defour tot besluit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s