'Magische' 5-0 tijdens Willem II-PSV: 'Ik zei toen: dit lijkt wel een potje FIFA'

'Magische' 5-0 tijdens Willem II-PSV: 'Ik zei toen: dit lijkt wel een potje FIFA'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 07:58do 06-05-2021 om 07:58

Willem II is in een bittere degradatiestrijd verwikkeld en treft komend weekend PSV, net zoals dat in 2018 het geval was. De Tricolores stegen toen echter boven zich uit en wonnen met liefst 5-0 van de latere kampioen: die wedstrijd brengt speciale herinneringen naar boven bij Elmo Lieftink.

De inmiddels voor De Graafschap uitkomende controleur was toen één van de grote uitblinkers bij Willem II. "Op een gegeven moment had ik tijdens de wedstrijd een onderonsje met Pedro Chirivella, met wie ik toen op het middenveld stond", blikt hij terug in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik zei toen tegen hem: dit lijkt wel een potje FIFA, haha. Een magische avond, ik kan het niet anders omschrijven."

Willem II had vlak voor de wedstrijd trainer Erwin van de Looi ontslagen, maar onder opvolger Reinier Robbemond speelden de Tilburgers als herboren. "We voelden ons onoverwinnelijk. Alles lukte. Bij iedereen, maar zeker ook bij mij. Iedere sliding was perfect, ik won ieder kopduel en ik gaf zelfs een assist op Rienstra (Ben Rienstra tekende voor twee van de vijf goals, Fran Sol maakte er drie, red.). Ik zweer het: als ik die avond een solo langs vijf man had geprobeerd - normaal toch niet echt mijn kwaliteit - dan was dat óók gelukt, haha."

Lieftink vertrok één jaar later naar Go Ahead Eagles en komt anno 2021 uit voor De Graafschap, maar zal voor altijd aan die ene wedstrijd verbonden blijven. "Het was mijn beste wedstrijd ooit, de mooiste avond uit mijn carrière. En elke keer als Willem II nu tegen PSV speelt, word ik ergens op Instagram wel getagd door wat supporters, of door het officiële Willem II-account." Willem II zou zondagmiddag voor een soortgelijk scenario tekenen: de Tilburgers staan slechts één punt boven de degradatiestreep, met nog drie speelrondes te gaan. "Maar een keer boven jezelf uitstijgen, dat kán. Kijk naar mij, ik was daar op die avond het levende bewijs van, haha", spreekt Lieftink ze moed in.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het zondag in Tilburg?

Willem II wint
31%
PSV wint
55%
Gelijkspel
13%
(572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws