Burgemeester vreest: 'Maak me zorgen over grote groep mensen die bij elkaar komt'

Burgemeester vreest: 'Maak me zorgen over grote groep mensen die bij elkaar komt'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 21:51do 06-05-2021 om 21:51

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem voorziet problemen voor een eventuel promotiefeestje van De Graafschap. De Superboeren kunnen vrijdag officieel promoveren naar de Eredivisie en dat zal de nodige supporters aantrekken.

Boumans hoopt dat zoveel mogelijk supporters van De Graafschap thuisblijven. "Ik ben zoals zo velen ook gewoon supporter van de club", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Maar vanuit het perspectief als burgemeester maak ik mij best zorgen over grote groepen mensen die bij elkaar gaan komen. De besmettingscijfers zijn hoog en ook in de Achterhoek liggen de ziekenhuizen nog steeds vol."

Boumans snapt dat er supporters van De Graafschap naar het stadion willen om het feest te vieren, mocht het zover komen. "Daar bereiden we ons op voor en we denken daarbij aan verschillende scenario's. We zijn niet zozeer bang voor relletjes, maar we willen er wel voor zorgen dat er niet meer mensen in de ziekenhuizen terecht komen."

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp zegt dat er geen 'grootse huldiging' zal komen. "We doen een oproep namens de club aan supporters om thuis de wedstrijd te kijken. Op het moment dat supporters toch naar het stadion komen, dan zullen we dat zo goed mogelijk proberen te reguleren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws