Ten Hag heeft fitte selectie na feestje: 'Neres hebben we uit winterslaap gehaald'

Ten Hag heeft fitte selectie na feestje: 'Neres hebben we uit winterslaap gehaald'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 13:55vr 07-05-2021 om 13:55

Erik ten Hag vindt dat alle partijen die betrokken waren bij het kampioensfeest van Ajax met de fans in de spiegel moeten kijken. Zelf heeft de trainer van de Amsterdammers wel een idee wat er beter had gekund.

Nadat Ajax met 4-0 van FC Emmen won, stonden er twaalfduizend fans van de Amsterdammers naast de Johan Cruijff Arena. Spelers en staf kwamen vervolgens naar buiten om het feestje mee te vieren. "Daar zijn ongetwijfeld dingen verkeerd gegaan", reageert Ten Hag op een persconferentie op vragen over het spontane festijn. "Iedereen moet in de spiegel kijken en wij als Ajax ook, maar zeker ook alle anderen die daarbij betrokken zijn geweest."

De trainer had graag gezien dat de situatie anders opgelost was. "We hebben de fans natuurlijk gemist in de stadions en we hadden ze vorige week zondag dan ook liever gereguleerd bij de wedstrijd aanwezig gehad. Nu waren ze op het plein en dat had beter georganiseerd kunnen worden. Zelf had ik niet heel veel anders kunnen doen, of we hadden die mensen snel moeten vragen om weg te gaan. Dat was alleen niet in het belang van de openbare orde geweest."

Het kampioensfeestje heeft geen weerslag gehad op de selectie van Ajax. Iedereen is volgens de trainer topfit. "Behalve de geschorste Nico Tagliafico is Daley Blind nog altijd geblesseerd en staat er een vraagteken achter Brian Brobbey. Verder heb ik iedereen fit teruggekregen, ook David Neres. Die hebben we uit zijn winterslaap gehaald."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws