Advocaat: 'Ik was echt boos, het schoot bij mij helemaal verkeerd'

Advocaat: 'Ik was echt boos, het schoot bij mij helemaal verkeerd'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 14:32vr 07-05-2021 om 14:32

Dick Advocaat is 'totaal niet' verbaasd dat hij nog trainer van Feyenoord is. De Kleine Generaal stelde na de zeperd tegen ADO Den Haag (3-2) zijn positie ter discussie, maar kwam daar al snel op terug.

"Vorige week heb ik door de emotie en de frustratie een aantal dingen verkeerd gezegd. Dat kan mij ook wel eens overkomen", zegt Advocaat op de persconferentie in aanloop naar De Klassieker tegen Ajax. "Dat heb ik afgesloten. En ik heb ook tegen de spelers gezegd: ik had nooit verwacht dat we van ADO zouden verliezen. Dan ga je dingen zeggen die niet verstandig zijn."

"Het was geen trainerstrucje", benadrukt Advocaat. "Ik was echt boos. Maar dan denk ik later: waarom zeg ik dat, probeer rustig te blijven. Het schoot bij mij helemaal verkeerd en dat was allemaal niet nodig." Samen met technisch directeur Frank Arnesen voerde hij de afgelopen dagen een gesprek met de selectie. "We hebben gezegd wat we de komende twee weken van ze verwachten. We zijn met z'n allen in oktober 2019 begonnen en willen dit met elkaar goed afsluiten. Ik kan de kritiek van februari tot heden begrijpen. Dat is niet des Feyenoords."

Advocaat is namelijk niet tevreden over de tweede seizoenshelft van Feyenoord. De spelersgroep deelt dezelfde mening. "Maar ik maak zeker weten het seizoen af", laat hij weten. Het doel voor Feyenoord is Europees voetbal halen. "Hoe? Dat maakt niet uit. Jullie hebben de hele week over mij geschreven, podcasts en weet ik allemaal wat. Maar ik heb het afgesloten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws