Coronaplaag teistert PEC: 'Verschrikkelijk, ik houd daar to-taal niet van'

Coronaplaag teistert PEC: 'Verschrikkelijk, ik houd daar to-taal niet van'

07-05-2021 22:35 Laatste update: 22:36
Eredivisie 12 Reacties

Voor PEC Zwolle wacht een zwaar slot van dit Eredivisie-seizoen. De Blauwvingers hebben te maken met een heuse coronacrisis, nu er meerdere spelers niet beschikbaar zijn de komende tijd vanwege een positieve test. Bert Konterman baalt er flink van.

Het lijkt hierdoor niet het seizoenslot te worden dat Konterman voor ogen had in Zwolle. De trainer keert na dit seizoen terug naar de KNVB, waar hij trainer van Nederland O19 wordt. Tegen ADO Den Haag moet Konterman Nigel Bertrams, Bram van Polen, Sam Kersten, Eliano Reijnders, Mike van Duinen, Virgil Misidjan en de geblesseerden Thomas Buitink en Sai van Wermeskerken missen.

"Verschrikkelijk", doelt Konterman in gesprek met Voetbal International op de vele coronabesmettingen bij PEC. "Ik houd daar to-taal niet van. Ik begrijp alle afspraken en maatregelen, maar ik ben een sfeermens, het mooiste aan voetbal vond ik vanaf de F-jes tot mijn laatste dag als voetballer: het plezier in de kleedkamer, het plezier in de bus. Samen kattenkwaad uithalen, samen dingen beleven, dat stond nu allemaal op een laag pitje. Je kon geen besprekingen houden, je zat niet in één bus, je mocht niet samen douchen, ik vond het zo zwaar klote."

Konterman hoopt de motivatie hoog te houden bij PEC. Daar heeft hij iets ludieks voor bedacht: een barbecue na dit seizoen. "Als we acht of meer punten pakken, betaal ik. Anders betalen de spelers", doelt Konterman op de laatste wedstrijden van dit seizoen. "Maar we hebben natuurlijk vooral de doelstelling van de club waar we voor spelen: de twaalfde plaats. Wie weet kunnen we FC Twente nog inhalen, dat is ook nog wel leuk hier in het oosten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s