Jansen heeft één Veerman terug bij Heerenveen voor treffen met FC Utrecht

Jansen heeft één Veerman terug bij Heerenveen voor treffen met FC Utrecht

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 08:40za 08-05-2021 om 08:40

Laatste update: zaterdag 8 mei 2021 om 10:14za 08-05-2021 om 10:14

Eén van de Veermannetjes keert dit weekend terug in de wedstrijdselectie van sc Heerenveen. Middenvelder Joey moet het duel met FC Utrecht nog laten schieten, maar spits en aanvoerder Henk Veerman keert terug in de selectie van de Friezen.

De spits uit Volendam is voldoende hersteld van het coronavirus. Daardoor moest de lange aanvalsleider de wedstrijden tegen PEC Zwolle en PSV missen. Veerman begint tegen FC Utrecht op de bank, maar is klaar om weer minuten te maken. "Ja, het gaat eigenlijk een week alweer erg goed", vertelt hij in gesprek met Omrop Fryslân. "Het is nu optrainen en hopen op speelminuten."

Voor naamgenoot Joey komt het treffen met Utrecht nog te vroeg. De middenvelder mag wel weer zelfstandig trainen, maar had vrijdag nog te hoge waardes van corona en mag nog niet bij de groep aansluiten. Veerman denkt dat Heerenveen, dat momenteel elfde staat in de Eredivisie, de play-offs kon wel kan halen. "Ik denk dat wij nog een redelijk goed schema krijgen ten opzichte van andere ploegen, dus ik geloof daar nog wel in."

Zaterdagavond speelt de ploeg van trainer Johnny Jansen in eigen stadion tegen Utrecht. Syb van Ottele, die in de winterstop overkwam van NEC, maakt tegen de Domstedelingen bij afwezigheid van Rodney Kongolo hoogstwaarschijnlijk zijn basisdebuut voor de Friezen. Er wordt om 18.45 afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt sc Heerenveen de play-offs?

Ja
27%
Nee
73%
(299 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws