Ajax lijkt Brobbey te willen houden: 'Hij schijnt steeds minder tevreden te zijn'

Ajax lijkt Brobbey te willen houden: 'Hij schijnt steeds minder tevreden te zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 11:20za 08-05-2021 om 11:20

Trainer Erik ten Hag reageerde vrijdag luchtig op een eventuele terugkeer van Brian Brobbey naar Ajax, maar volgens Mike Verweij van De Telegraaf speelt er meer. Ajax zou onderzoeken om de spits in Amsterdam te houden.

Alles leek erop dat Brobbey aan het einde van dit seizoen transfervrij naar Leipzig zou vertrekken. Hij tekende voor vier jaar in Duitsland, maar inmiddels zijn trainer Julian Nagelsmann (Bayern München) en technisch directeur Markus Krösche (Eintracht Frankfurt), de twee die Brobbey hebben overgehaald om te tekenen, vertrokken.

"Brobbey schijnt steeds minder tevreden te zijn met het tekenen van zijn contract, maar dat zal hij nooit hard roepen", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "En nu José Mourinho aangesteld is bij AS Roma is ook de kans vrij groot dat Justin Kluivert daar weggaat. Mourinho was al gek van Kluivert toen hij nog bij Ajax speelde. Dan zit je daar als Brobbey in je eentje in Duitsland. Ik kan me voorstellen dat hij denkt: nou, misschien had ik toch iets anders moeten beslissen. Ik denk ook dat dat gevoel bij Ajax leeft."

"Als je hem nu voor vijf of tien miljoen terugkoopt... Bij Leipzig zijn de trainer en technisch directeur vertrokken. Als de nieuwe beleidsbepaler zegt: Brobbey is door onze voorgangers gekocht, wat moeten we ermee? Ik heb liever een andere spits. Dan zou dat een opening kunnen zijn, maar het zou de beste zet ooit kunnen zijn als Ajax hem over een paar jaar voor dertig of veertig miljoen euro verkoopt", aldus Verweij.

De suggestie van Verweij is niet uit de lucht gegrepen, zegt hij zelf. "Er zijn signalen dat dit speelt binnen Ajax. Hoe reëel het is, zal de komende weken blijken. Leipzig gaat waarschijnlijk hard roepen dat hij niet te koop is, want dan schiet de prijs verder omhoog. En Brobbey zal roepen dat hij gewoon naar Leipzig gaat, maar achter de schermen wordt er gekeken naar wat er allemaal mogelijk is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax hier werk van maken?

Ja
59%
Nee
41%
(6189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws