De Boer over rechtsbacks Oranje: 'Hem kun je tegen een topspeler zetten'

De Boer over rechtsbacks Oranje: 'Hem kun je tegen een topspeler zetten'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 10:43zo 09-05-2021 om 10:43

Frank de Boer denkt dat verschillen klein zijn tussen de mogelijke rechtsbacks van het Nederlands elftal. De bondscoach kan kiezen uit spelers als Denzel Dumfries, Hans Hateboer, Rick Karsdorp en Kenny Tete.

"Tete is iets gereserveerder, maar in verdedigend opzicht kun je hem tegen een topspeler zetten", steekt De Boer van wal bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Dan heeft die speler een heel lastige avond. Karsdorp is iets meer van langs de lijn denderen, zoals Hateboer en Dumfries dat ook doen. Dan moet je keuzes maken."

De keuzeheer bestrijdt dat hij twijfels heeft over Dumfries. "Ik heb helemaal geen twijfel over Dumfries. Hij heeft heel veel belangrijke wedstrijden gespeeld. In die periode speelde PSV ook Europees, dus ik moest ook denken aan de arbeid-rust-verhouding. Dan kies je voor een frisse back. Toen was er ook helemaal niet zo'n groot verschil tussen Denzel en Hans."

Wie uiteindelijk basisspeler is op het EK, is afwachten. Of de PSV-aanvoerder de beste papieren heeft, laat De Boer in het midden. "Niemand heeft een garantie, maar hij staat er goed op. Hij heeft een steady seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws