De Boer: 'Dat vertel ik Stengs thuis ook, maar hij heeft exceptionele kwaliteiten'

De Boer: 'Dat vertel ik Stengs thuis ook, maar hij heeft exceptionele kwaliteiten'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 13:26zo 09-05-2021 om 13:26

Laatste update: zondag 9 mei 2021 om 13:42zo 09-05-2021 om 13:42

Frank de Boer geeft toe dat Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis op dit moment een streepje voor heeft op Calvin Stengs in het Nederlands elftal. De bondscoach ziet een belangrijk verbeterpunt voor de smaakmaker van AZ, die tevens zijn schoonzoon is.

"Ik heb het hem weleens vaker verteld, want hij komt ook weleens thuis. Maar ik denk vooral dat de prestatiecurve in wedstrijden omhoog moet. En niet één of twee acties in één helft. Eigenlijk moet dat continu", zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Daarin heeft Berghuis nu een streepje voor. Die maakt veel meer acties in een wedstrijd en hij is ook constanter. Niet simpel balverlies lijden, wanneer het niet hoeft. Natuurlijk mag je fouten maken, maar sommige dingen hoeven geen fouten te zijn."

"Daarin moet Stengs stappen maken", vervolgt De Boer, die verzachtende omstandigheden ziet. "Dat heeft met fysiek en ervaring te maken. Iedereen heeft het er wel over dat hij 22 jaar is en dat hij er al moet zijn, maar hij heeft wel anderhalf jaar gemist door een zware blessure. Hij moet gewoon heel veel wedstrijden gaan spelen. Hij heeft ongelooflijke en exceptionele kwaliteiten, laat dat duidelijk zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws