Malen over Zahavi: 'We zaten in de bus, hij kreeg een belletje: niet fijn'

Malen over Zahavi: 'We zaten in de bus, hij kreeg een belletje: niet fijn'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 20:15zo 09-05-2021 om 20:15

Donyell Malen moest vlak voor het einde van Willem II-PSV naar de kant, met een op het eerste oog vervelende blessure. De vice-topscorer van de Eredivisie – die in Tilburg zijn achttiende van het seizoen had gemaakt – kwam echter met de schrik vrij.

Malen leek naar zijn knie te grijpen, maar had last van zijn bovenbeen, legde hij na afloop uit aan de NOS. "Ik had gewoon kramp in mijn bovenbeen, het schoot erin. Maar niks ergs", aldus de PSV-spits. "Zwaar seizoen en het is warm, dus het schoot er even in."

De clubtopscorer moest het in Tilburg zonder aanvalspartner Eran Zahavi doen: de spits uit Israël moest op het allerlaatste moment terug naar zijn gezin in Amsterdam-Buitenveldert, dat het slachtoffer was geworden van een overval. Malen leeft mee met Zahavi, liet hij weten. "Heel heftig allemaal. We zaten in de bus en hij kreeg een belletje: was niet fijn... Gelukkig hebben we kunnen winnen en gaat volgens mij alles goed met zijn familie, dit was het enige dat wij hebben kunnen doen."

De PSV'ers werden vlak voor de wedstrijd ingelicht door trainer Roger Schmidt. "Voor de wedstrijd zei de trainer dat iemand bij hem was ingebroken", aldus Malen. "Wel heftig, hoor. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, om eerlijk te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws