Robben droomt van EK met Oranje: 'Sensatie, hij is een voorbeeld voor velen'

Robben droomt van EK met Oranje: 'Sensatie, hij is een voorbeeld voor velen'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 09:15ma 10-05-2021 om 09:15

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 09:26ma 10-05-2021 om 09:26

Wesley Sneijder duimt voor Arjen Robben. De aanvaller van FC Groningen solliciteerde zondag na zijn glansrol tegen FC Emmen (0-4) naar een terugkeer in Oranje en de recordinternational zou dat 'sensationeel' vinden.

Sneijder zat zondagavond met oud-internationals John Heitinga, Dirk Kuyt en Mark van Bommel aan tafel bij de RTL4-talkshow Humberto. Daar kwam de mogelijke terugkeer van Robben ter sprake. Hetinga zou het 'niet heel realistisch' vinden, maar de ogen van Sneijder begonnen meteen te glinsteren.

"Het zou wel een sensatie zijn", zegt de recordinternational. "Hij is toch een voorbeeld voor velen. Maar ik denk dat het vrij lastig wordt." Dat bondscoach Frank de Boer dit keer 26 spelers mag selecteren, is in het voordeel van Robben. "Als Robben fit is, en dan neem je hem natuurlijk alleen mee, dan wil hij spelen ook", aldus Kuyt. "Ik denk niet dat dat erin zit."

Robben gaf zondag twee assists bij Groningen, was na afloop in tranen en stelde zichzelf kandidaat voor het EK met Oranje. "Als Frank de Boer belt, ben ik beschikbaar voor het Nederlands elftal. Dat was in mijn stoutste dromen de fantasie", liet hij weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet een fitte Robben mee naar het EK?

Ja
72%
Nee
28%
(5918 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws