Sparta ontkent betrokkenheid Beugelsdijk bij gokschandaal en maakt statement

Sparta ontkent betrokkenheid Beugelsdijk bij gokschandaal en maakt statement

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 12:34ma 10-05-2021 om 12:34

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 13:38ma 10-05-2021 om 13:38

Sparta ontkent dat Tom Beugelsdijk de Eredivisie-speler is die door de politie wordt verdacht van matchfixing. Dat laat technisch directeur Henk van Stee weten aan RTV Rijmond. De Rotterdamse club maakt ook een statement via de officiële kanalen. Daarin wordt niets ontkend. Wel is er 'kennisgenomen' van het nieuws.

De NOS onthulde zondag dat een speler die uitkomt in de Eredivisie wordt verdacht van matchfixing. De voetballer zou dit seizoen expres een gele kaart hebben gepakt, zodat hij of anderen daar geld aan konden verdienen op de gokmarkt. Op de gele kaart werd 3000 euro ingezet, waarmee één gokker een slordige 13.000 euro won. Twee andere gokkers verdienden er zo'n 1000 euro mee.

De politie Rotterdam-Rijnmond behandelt de zaak en in het geruchtencircuit gonst de naam van Beugelsdijk. Sparta ziet zich genoodzaakt een statement te maken. 'De club heeft deze ochtend gesproken met de speler, waarin hij aangeeft de overtreding uitsluitend gemaakt te hebben in de hitte van de strijd', klinkt het. 'De club zal op dit moment geen verdere reactie geven.'

Bij zowel Sparta als Beugelsdijk is niet bekend of er daadwerkelijk een onderzoek is gestart. 'Mocht er een onderzoek gestart worden dan zal de club hieraan uiteraard alle medewerking verlenen en heeft de club vertrouwen dat het integer en zorgvuldig zal plaatsvinden', aldus Sparta. 'De speler heeft vertrouwen in de uitkomst van een mogelijk onderzoek.'

Sparta-trainer Henk Fraser zal Beugelsdijk blijven opstellen. De bewuste gele kaart was onhandig en onnodig, bevestigde de onbekende speler in kwestie zondag aan de NOS. "Maar ik heb wel eens gekkere overtredingen gemaakt." Eén van de gokkers woont niet ver van de voetballer vandaan. De twee delen op social media verschillende gemeenschappelijke vrienden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws