Van der Gijp in gesprek met overvaller: 'Best wel triest, was erg geschrokken'

Van der Gijp in gesprek met overvaller: 'Best wel triest, was erg geschrokken'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 11:00di 11-05-2021 om 11:00

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 11:30di 11-05-2021 om 11:30

René van der Gijp is in de uitzending van Veronica Inside ingegaan op de overval in de woning bij PSV-spits Eran Zahavi. De voetbalanalist was vorig jaar het slachtoffer van een mislukte overval en sprak vorige week met de dader.

In de uitzending van maandagavond ging het in de studio van Veronica Inside natuurlijk ook over de inbraak bij de woning van Eran Zahavi. Van der Gijp weet wat het is om overvallen te worden. Vorig jaar april werd de analist aangevallen toen hij in zijn auto zat. Drie jongen sloegen met klauwhamers in op zijn bolide, maar Van der Gijp wist te ontkomen. De analist vertelt dat hij vorige week heeft gesproken met zijn overvaller. "Ik ben donderdag naar die jongen die mij heeft overvallen toegegaan. Die wilde zijn excuses aanbieden aan mij."

"Best wel triest", vindt Van der Gijp de situatie van zijn overvaller. "Zit gewoon een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder." De overvaller, die negen maanden vastgezeten heeft, gaf in het gesprek aan dat hij erg geschrokken was van wat hij had gedaan.

Van der Gijp gaf zijn overvaller nog wat advies. "Ik hoop dat je je leventje oppakt, zoek een leuke baan en probeer er wat van te maken want dit is ook niet echt de bedoeling natuurlijk." Voor Van der Gijp was het gesprek niet heel heftig. "Nee, want bij mij is het mislukt hé. Het zou erger zijn geweest als ze mij echt de hersens in hadden geslagen."

De analist wil voetballers tenslotte waarschuwen voor hun gedrag op sociale media. "Maar het zijn gewoon jochies van twintig. Het enige dat je kan doen is met dat hele Instagram gewoon voorzichtig zijn. Daar kijken ze."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws