Petrovic baalt van Feyenoord: 'Maar hier worden geen wedstrijden verkocht'

Petrovic baalt van Feyenoord: 'Maar hier worden geen wedstrijden verkocht'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 15:17di 11-05-2021 om 15:17

Zeljko Petrovic baalt van de nederlaag die Feyenoord leed bij ADO Den Haag (3-2). Niet alleen omdat de huidige oefenmeester van Willem II tot voor kort assistent was in Rotterdam, maar ook omdat zijn eigen ploeg gebaat was bij een verliespartij van ADO.

In de slotfase van de competitie willen er nog wel eens gekke dingen gebeuren, al wil Petrovic niks weten van 'verkochte' wedstrijden. "Verliezen kan heel misschien, maar niet op de manier zoals Feyenoord het deed", zegt de trainer tegenover het Brabants Dagblad. "Dat was onwaardig. Anders was ADO nu al gedegradeerd. Maar ik geloof niet dat er in Nederland wedstrijden verkocht worden door de ene club aan de andere."

Petrovic maakte het in andere landen wel al mee en kreeg in Nederland al eens te maken met 'aanmoedigingspremies'. "Ik weet dat het verkopen van wedstrijden in andere landen gebeurt, maar zo zitten de mensen hier niet in elkaar. Misschien dat er heel soms één speler over te halen is. Aanmoedigingspremies mogen schijnbaar wel, maar daar heb ik slechte ervaringen mee. Bij RKC was de tegenstander vier keer zo'n premie beloofd, maar we promoveerden net niet."

Met nog twee wedstrijden te gaan, is het voor Willem II erop of eronder. De Tilburgers staan vijftiende en moeten die positie koste wat het kost zien te verdedigen, maar spelen donderdagavond de uitwedstrijd bij concurrent ADO Den Haag. Ook spelen de Tricolores nog thuis tegen Fortuna Sittard. Als Petrovic en de zijnen die wedstrijden redelijk tot goed doorkomen en de concurrenten niet al te veel punten pakken, speelt Willem II volgend seizoen ook in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws