KNVB sneert naar kabinet op social media: 'Hoe gaat jullie partijtje eruit zien?'

KNVB sneert naar kabinet op social media: 'Hoe gaat jullie partijtje eruit zien?'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 20:05di 11-05-2021 om 20:05

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 20:08di 11-05-2021 om 20:08

De KNVB heeft op social media een sneertje uitgedeeld na de persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat mensen boven de 26 jaar vanaf volgende week woensdag waarschijnlijk mogen sporten in teamverband. Zij moeten echter wél anderhalve meter afstand houden, in tegenstelling tot mensen onder de 26.

De versoepeling gaat alleen door als de piek van de derde coronagolf ook écht gepasseerd is. Dat weerhield de KNVB er niet van om op social media cynisch te reageren op de versoepeling. De bond plaatst een afbeelding waarop een opstelling afgebeeld is. Van de elf spelers zijn er vier 27 jaar of ouder, waardoor zij afstand moeten houden van hun teamgenoten. 'Hoe gaat jullie trainingspartijtje eruit zien?', vraagt de KNVB zich sarcastisch af.

Het is niet de eerste keer dat de KNVB zich tegen het coronabeleid uitspreekt. De bond was eerder fel tegen de niet verlengde testpilot, waardoor er nu weer voor lege tribunes gespeeld wordt. Ook heeft de bond haar ongenoegen laten blijken over het stilzetten van de amateurcompetities.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws