Breaking news

EK-stunt van debutant Finland overschaduwd door Eriksen-gebeurtenissen

Ajax verlengt contract van onverwachte steunpilaar Stekelenburg

Ajax verlengt contract van onverwachte steunpilaar Stekelenburg

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:41wo 12-05-2021 om 15:41

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 16:33wo 12-05-2021 om 16:33

Maarten Stekelenburg is ook komend seizoen voor Ajax actief. De landskampioen heeft het aflopende contract van de 38-jarige doelman met één seizoen verlengd, tot medio 2022.

De contractverlenging van Stekelenburg hing al enige tijd in de lucht. De 58-voudig international werd vorige zomer als stand-in voor Andre Onana teruggehaald door Ajax, maar na de dopingstraf voor de Kameroener werd hij plots eerste keus. Hoewel hij de afgelopen jaren nauwelijks had gespeeld, toonde de sluitpost zich een waardige vervanger van Onana. Met hem onder de lat veroverden de Amsterdammers de landstitel en de KNVB Beker.

Voor Stekelenburg lonkt zelfs deelname aan het EK. Bondscoach Frank de Boer gaf  bij ESPN aan dat de kans groot is dat hij de routinier oproept voor het Nederlands elftal. Voor Ajax-trainer Erik ten Hag is dat geen verrassing. "Het is natuurlijk aan Frank de Boer, maar Stekelenburg was wederom fantastisch", zei de coach na De Klassieker tegen Feyenoord. "Op bijna alle vlakken van het voetballen: in het opbouwen, bij het ballen verwerken, in zijn coaching, in het brengen van rust en vandaag stond hij ook nog eens extra in de spotlights door het stoppen van een penalty op een cruciaal moment."

Stekelenburg moet komend seizoen de concurrentie aangaan met Remko Pasveer, die overkomt van Vitesse. De toekomst van Onana is nog ongewis, terwijl Ajax Kjell Scherpen hoopt te verhuren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws