Klopp ziet positieve kant voor Oranje aan Van Dijk-absentie: 'Dan is hij weer fit'

Klopp ziet positieve kant voor Oranje aan Van Dijk-absentie: 'Dan is hij weer fit'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 18:58wo 12-05-2021 om 18:58

Jürgen Klopp stelt dat het voor Oranje ook deels goed nieuws is dat Virgil van Dijk het EK overslaat. Door het besluit van de stopper, is de kans nu namelijk groot dat hij van de partij kan zijn bij de WK-kwalificatieduels.

Woensdag maakte Van Dijk bekend dat hij het EK met het Nederlands elftal aan zich voorbij zal laten gaan. De 29-jarige verdediger liep aan het begin van het seizoen een zware knieblessure op, waarvan hij nog altijd niet volledig hersteld is.

Op de persconferentie reageerde Klopp op de aankondiging van Van Dijk. "Virgil heeft één van de ernstigste blessures die je kunt krijgen. Ik weet niet precies waarom mensen dachten dat hij nog kans maakte om het EK te halen. Het herstel van de blessure die hij heeft, duurt namelijk elf maanden. Dat betekent dat hij in september pas weer fit is."

Klopp ziet ook een positieve kant aan het besluit van Van Dijk voor Oranje. "Voor Nederland komt het volgende belangrijke ding ook al dichtbij: het WK in Qatar. Ik verwacht dat zal hij bij de eerstvolgende kwalificatieduels alweer helemaal fit is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws