'Vorige seizoenen zag je beelden van Schuurs, De Ligt en Frenkie, zie nu mezelf'

'Vorige seizoenen zag je beelden van Schuurs, De Ligt en Frenkie, zie nu mezelf'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 11:02do 13-05-2021 om 11:02

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 12:20do 13-05-2021 om 12:20

Sam Beukema was er rond zijn overgang naar AZ 'niet helemaal met zijn koppie bij'. De stopper, die woensdag op krankzinnige wijze promoveerde met Go Ahead Eagles, was afgeleid door alle geruchten rondom hem.

Bij Goedemorgen Eredivisie blikt Beukema terug op zijn overstap naar AZ. De 22-jarige verdediger werd ook in verband gebracht met Feyenoord en FC Utrecht. "In de periode dat het allemaal speelde, was ik er niet helemaal met m'n koppie bij", vertelt Beukema. "Op de trainingen en in de wedstrijden niet. Nu voel ik me heel anders: alles is duidelijk, er is rust. Het is nu allemaal een stuk rustiger in mijn hoofd."

Beukema heeft een sterk seizoen achter de rug met Go Ahead. Dat is ook veel analisten opgevallen. "De vorige seizoenen zag je Schuurs, De Ligt en Frenkie in de studio bij de Keuken Kampioen Divisie", vertelt Beukema lachend. "Dit seizoen zie je jezelf daar regelmatig verschijnen... Dat is wel heel grappig om te zien."

Woensdagavond verzekerde Go Ahead zich van een plekje in de Eredivisie. De formatie van Kees van Wonderen won zelf met 0-1 bij Excelsior, maar moest lang wachten op de ontknoping bij concurrent De Graafschap. De Graafschap – Helmond Sport werd tijdelijk gestaakt vanwege een hoosbui. Uiteindelijk werd het in Doetinchem 0-0, waardoor er feest gevierd kon worden bij Go Ahead.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws