Zahavi geeft indrukwekkend interview: 'Paniekaanvallen als iemand aanbelt'

Zahavi geeft indrukwekkend interview: 'Paniekaanvallen als iemand aanbelt'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 17:58do 13-05-2021 om 17:58

Eran Zahavi is blij dat hij zijn gezin heeft kunnen opvrolijken bij zijn rentree voor PSV. De Israëlische spits maakte de vierde goal in het Philips Stadion en maakte meteen contact met zijn vrouw Shay, die op de tribune zat en een traan liet.

"Het was zo belangrijk om voor hen te scoren", reageert Zahavi na de 4-2 zege op PEC Zwolle voor de camera van de NOS. De spits is blij met alle steun die hij en zijn familie kregen na de gewapende overval van afgelopen zondag in hun woning in Amsterdam. "Het heeft tijd nodig voordat we dit hebben verwerkt, vooral voor mijn kinderen. Maar mijn vrouw is sterk."

"PSV heeft ons deze week in alle details gesteund, zoals de beveiliging van ons huis. Ik ben de club daar heel erg dankbaar voor", vervolgt Zahavi, die terugblikt op het moment dat hij zondag thuis werd afgezet door voormalig PSV-teammanager Mart van den Heuvel. "Toen ik mijn vrouw voor het eerst omhelsde, zei ze dat ze heel graag naar huis wilde, maar zoiets zeg je vanuit emotie. De dingen die zijn gebeurd, mogen niet van invloed zijn op onze beslissingen. We hebben het laten bezinken en nu gaat het al een stuk beter met mijn vrouw en kinderen."

Zahavi is apetrots. "Ik heb echt geluk met zo'n familie", aldus de aanvaller. "Ze reizen mij de hele wereld achterna. Het is een grote opoffering." Ook in gesprek met ESPN dankt hij zijn gezin. "Godzijdank heb ik een vrouw als zij in mijn leven. Ze is echt een heldin geweest."

Het blijft hoe dan ook moeilijk, benadrukt Zahavi. "Ja, het is heel zwaar geweest. Het gaat nu met ups en downs. Veel dingen komen terug: soms krijgen m'n kinderen paniekaanvallen als iemand aanbelt. Ze hebben tijd nodig om het een plekje te geven. Het komt goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws