Hoofdschuddende Nijhuis geeft twee penalty's: 'Ik wilde niet, maar ik moest wel'

Hoofdschuddende Nijhuis geeft twee penalty's: 'Ik wilde niet, maar ik moest wel'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 17:57do 13-05-2021 om 17:57

Bas Nijhuis benadrukte maandag bij Veronica Inside dat hij niet zo snel fluit en kaarten trekt, maar bezorgde zichzelf drie dagen later overwerk: de arbiter deelde tijdens FC Emmen-sc Heerenveen twee penalty's én twee rode kaarten uit. Zijn tweede strafschop gaf hij echter met frisse tegenzin, liet hij na afloop weten.

Nijhuis had tijdens de vorige speelronde Sparta-aanvoerder Adil Auassar gespaard na een handsbal, maar Jan-Paul van Hecke was wél de klos: de VAR riep Nijhuis naar het scherm en de bal ging op de stip, hoewel de leidsman medelijden had met Van Hecke. "Het gaat zo enorm tegen je gevoel in, want die verdediger kan er niks aan doen. Hoewel ik geen penalty wilde geven, moest ik wel. In de nieuwe regels zit totaal geen gevoel", reageerde hij na afloop, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Daar heb ik echt wel heel veel moeite mee."

Nijhuis stond hoofdschuddend voor het scherm en bood de spelers van Heerenveen ook zijn excuses aan. "Ik had al wel het gevoel dat de VAR zou komen, maar het is alsnog echt heel zuur om zo'n penalty te geven." De timing was echter opvallend: eerder deze week had hij Auassar nog vrijgepleit, na diens handsbal tijdens Sparta-Vitesse. "Toen liet ik wat meer mijn gevoel spreken, maar dat leidt ook tot ophef. We hebben nu eenmaal regels. Als ik 'm niet geef, maak ik het mijn collega’s moeilijk."

Emmen is mede dankzij de twee penalty's ontsnapt aan directe degradatie en kan zich zelfs nog handhaven in de laatste speelronde. Heerenveen zag Lasse Schöne en Syb van Ottele weggestuurd worden met rood, maar speelt nergens meer om dit seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws