Update: Arsenal baalt van vertrek Luiz: 'Hebben hem geprobeerd te helpen'

Update: Arsenal baalt van vertrek Luiz: 'Hebben hem geprobeerd te helpen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 21:40di 18-05-2021 om 21:40

David Luiz is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Arsenal. De Braziliaan heeft aan de clubleiding laten weten dat hij zijn aflopende contract bij de club niet gaat verlengen, zo weet The Athletic.

Luiz heeft de clubleiding vrijdag laten weten dat hij niet van plan is om ook volgend seizoen door te gaan bij The Gunners, zo meldt The Athletic. Luiz, inmiddels 34 jaar oud, wachtte op een aanbod van Arsenal, maar die kwam er maar niet. Daarom heeft hij het heft in eigen handen genomen en gekozen voor een avontuur bij een andere club.

Luiz kwam dit seizoen in dertig officiële wedstrijden van Arsenal in actie, maar dat was niet genoeg voor een nieuw contract. Luiz maakte zijn laatste minuten eerder deze maand, maar nadat hij geblesseerd uitviel tegen Wolverhampton Wanderers kwam hij niet meer in actie.

Update: Arsenal heeft het vertrek van David Luiz bevestigd. "We hebben duidelijke gesprekken gevoerd in de afgelopen maanden", zegt manager Mikel Arteta. "We moesten vorig jaar al een groot besluit nemen wat betreft het verlengen van zijn contract. Dat had te maken met de lastige coronasituatie en het inleveren van salaris etc.. We zijn erin geslaagd om het voor één jaar te verlengen. Hij heeft z'n best gedaan, ik heb hem zo goed mogelijk proberen te helpen. Maar na een aantal gesprekken, besloten we dat dit het beste is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws